Nytt busstilbud på Beitostølen

Fredag 23. februar 2018 starter det opp en shuttlebuss internt på Beitostølen. Bussen kjøres hver halvtime i helger og ferier.

Naturbilde Beitostølen - Klikk for stort bildeMerete Hovi

Shuttlebussen på Beitostølen er et helt nytt tilbud som starter fredag 23. februar og er et samarbeid mellom Øystre Slidre kommune, Opplandstrafikk og næringsaktører på Beitostølen.

Hver halvtime i helger og ferier

Bussen skal gå hver halvtime på fredager og lørdager mellom kl. 9 og 20, samt søndager mellom
kl. 9 og 17.

I tillegg vil den gå daglig i vinterferien i uke 9, i påsken og i juleferien.

Se rutetidene

Rutetider linje 645 Shuttlebuss Beitostølen (PDF, 645 kB)

Brosjyre Shuttlebuss Beitostølen (PDF, 645 kB)

Hvor kjører bussen?

Shuttlebussen sin rutetrasé vil være fra Beitostølen til Beitostølen Helsesportsenter – deretter ned til Skistadion – bortetter Finntoppvegen – opp til Beitostølen og videre fram til snuplass ved Bergaånvegen fv 51. Her vil bussen snu og kjøre tilbake til Beitostølen.

Korresponderer med Valdresekspressen

I tillegg til å gi et godt tilbud internt på Beitostølen er Shuttlebussen satt opp i korrespondanse med Valdresekspressen fra/til Oslo, slik at man kan ta buss fra Oslo og med Shuttlebussen komme tett på hytteområdene.

Positivt for miljøet

Vi håper at både turister, deltidsinnbyggeren og fastboende vil benytte det nye busstilbudet og la bilen stå. Dette vil bidra til:

 • Et hyggeligere sentrum med mindre biltrafikk og færre parkeringsutfordringer.
 • Et positivt bidrag til miljøet!

Beitostølen er et populært reisemål og antall besøkende fortsetter å øke. Et slikt rutetilbud er positivt for hele området og gir mange nye muligheter. I tiden som kommer med store utbyggingsprosjekter, er grønne transportløsninger på Beitostølen ekstra viktige for å unngå trafikkaos og parkeringsutfordringer.

Tilbudet er viktig også etter byggeperioden, og målet er å ha en fast shuttlebuss i rute i årene som kommer.

Prosjektet som nå er startet har intensjon om minimum 3 års drift, men vil bli evaluert årlig, første gang høsten 2018.

Shuttlebussen kjøres av Trønderbilene, avdeling Valdres.

Offisiell åpning

Stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand, vil foreta den offisielle åpningen med snorklipping, fredag 23. februar kl. 09.10 på Beitostølen. Første avgang med bussen starter kl. 09.20 fra Beitostølen.

Orignalartikkel ligger her

Én kommentar

 1. Brit Kerr Eckbo sier:

  Hei,

  Flott med ethvert miljøtiltak, og jeg skulle ønske at dere ville jobbe for å få noen raske bussruter t/r Oslo, uten et langt stopp på Fagernes. Og om mulig, færre stopp mellom Fagernes og Beitostølen på noen av rutene.

  Vennlig hilsen,

  Brit K Eckbo

Kommentarer er stengt.