Kjære skiløper

Skiheistopp
Selv om det ikke helt har sluttet å snø her, er vi i gang med å planlegge neste sesong. Vi ønsker at neste sesong skal bli like lang og med like god kvalitet på løypene som denne vinteren.

Vi i Beitostølen Løypeforening jobber gratis og vår viktigste oppgave er å finansiere løypekjøringen. Vi jobber også med å forbedre løypenettet og oppdatere informasjon til dere så ofte som mulig. Vi har registrert at bildene fra løypene i vinter har blitt godt mottatt, og det vil vi fortsette med.

Beitostølen løypeforening har kostnader på 2.500.000 pr år. Dette blir finansiert av :  Næringsdrivende på Beitostølen med 60 %
Private, hytteeiere og sameier med 28,5 %
Kommune, Sparebankstiftelsen, Norsk Tipping og salg av løypekart 11,5 %

Ut av de 2.500 hytteeiere og fastboende på Beitostølen er det bare 33 % som betaler bidrag til Beitostølen Løypeforening. Dette er for lite. Det er for mange som ”snik” går i løypenettet. Dette gjør at vi mangler penger til utbedring av løypene.

Vi har mange planer om å oppgradere  løypenettet. som å lage multitrack løyper (skøyting og klassisk) på flere løyper. I første omgang Blå 2 og 4.

Det ligger også planer om å rydde en trase på Valdresflya for tidlig og sen-løyper i mai. Videre vil vi gjerne ha kombinasjonsløyper hvor vi har sykkelstier om sommeren og skiløyper på vinteren. Dette blir da også tidligløyper. Her ser vi på Grønn 1 og 2, Blå 1 og Rød 1.

I tillegg jobber vi med bedre skilting og infotavler i hele løypenettet.

Dette koster penger.

Vi oppfordrer derfor alle som ikke har betalt i år til å gjøre dette og vi takker alle som har bidratt til at løypene kan bestå.

Om du skulle ha glemt å betale er vi takknemlig for kr 850,- til kontonr.  2135.35.44974.

Vi takker også for alle som har ført Beitostølen Løypeforening opp som grasrotandel på Norsk Tipping. Har du ikke gjort det enda  ?– kan du gjøre det her :

http://beitolangrenn.no/grasrot/

Vi takker for at du bruker løypene våre og er en del av vårt system. Vil du dele dette kan flere få informasjon og bidra.

Riktig GOD SOMMER og VELKOMMEN tilbake til Beitostølen

Styreleder Kristine

 

5 kommentarer

 1. Knut Andersen sier:

  Hvorfor kan ikke alle som kjøper leilighet eller hytte bli pålagt å være med i løype laget. Øystte Slidre har lister over eiere.

  Knut

 2. Hei, det er utrolig fine løyper vi kan glede oss over. Men min kjepphest er at det kan ikke være nødvendig daglig å kjøre alle løypene dere gjør. Det burde være mulig å tilpasse kjøringen til forholdene, all sunn fornuft tilsier det. Såvidt jeg har forstått, krever oppdragsgiver at den som får kontrakten forplikter seg til daglig kjøring av de fleste løypene. Altså ligger det ingen mulighet for kjørerne selv å vurdere hvilke løyper som trenger å bli kjørt. I ukedagene hvor det er få gjester på Beitostølen, kan løypene umulig bli så slitt at daglig kjøring er nødvendig. Ved å bruke skjønn og sunn fornuft må det være mulig å spare en god del penger.

 3. Hei Knut.
  Listen som Øystre Slidre Kommune har – får vi ikke. Det er ikke lov å gi den ut. Det er frivillig å betale til løypeforeningen og vi kan ikke pålegge noen å betale, men vi må appelere til det. Vi håper at flere blir klar over hvor lite inntekter vi har og at vi ikke får mange millioner fra kommunen. Vi håper at dette vil bidra til at folk betaler.
  Takk for innspill
  Kristine

 4. Hei Brit !
  Jeg vet du har kommentert dette før. Vi har mange turister som er her i midtukene på vinteren. Mange kommer fra England og Nederland. Det ville vært synd om disse ikke fikk fine løyper når de har reist langt og betalt mye for å komme hit. Vi vurderer hele tiden om løypene skal kjøres eller ikke, men når det har snødd eller blåst må løypene kjøres. Vist ikke blir det mange missfornøyde skiløpere.
  Ha en finfin sommer Brit

 5. Erlend Toftegaard sier:

  Hei! Når ca er det dere pleier å starte å kjøre opp treningsløypene på Valdresflya? Har lyst til å prøve det i år 🙂

Kommentarer er stengt.